De gemeente blijft onafhankelijk
“We vinden het erg belangrijk dat inwoners gebruik kunnen maken van breedbandinternet. Het initiatief voor de aanleg komt echter vanuit de markt”, zegt wethouder Hans Heddes. Wij kunnen de werkzaamheden in de openbare ruimte niet weigeren. Wat wij wel mogen en doen is: eisen stellen en toezicht houden op de werkzaamheden. Dit houdt in dat de overlast tijdens de aanleg zo min mogelijk moet zijn voor de bewoners. Het betekent ook dat, na afloop, de inrichting van de openbare ruimte in dezelfde staat als voorheen hersteld moet zijn. Hier gaan wij op controleren. Mocht de openbare weg niet goed hersteld zijn, dan is de markpartij hier verantwoordelijk voor. Wij zien erop toe dat de marktpartij dit doet.
Inwoners en bedrijven vrij om te kiezen voor glasvezel
Het is een vrije keuze van inwoners en bedrijven om zich aan te sluiten op breedbandinternet en ook bij welke marktpartij. Wij hebben geen belang of samenwerkingsverband met deze partijen. Daarom laten wij de keuze geheel bij de inwoners en bedrijven om zich wel of niet aan te sluiten op glasvezel.
Vragen of klachten over graafwerkzaamheden
Allinq en BAM leggen de glasvezel aan in opdracht van Delta Fiber. Zij streven ernaar om de graafwerkzaamheden voor de aanleg op één dag uit te voeren in een bepaalde straat. Inwoners of bedrijven die vragen of klachten hebben over de werkzaamheden of het herstel van de weg kunnen terecht bij de aannemers Allinq en BAM. Beide aannemers informeren inwoners en bedrijven vooraf over de werkzaamheden.
Bron: Gemeente Schagen
Foto via schagen.nl